Riigikassa: Läti reservid lubavad laenumakse hilinemise üle elada

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5 latti
5 latti Foto: Lati Pank

Läti eelarvereservid on piisavad, et vajadusel Euroopa Komisjoni laenumakse viibimist üle elada, kinnitas riigikassa direktor Kaspars Abolins.


«Meie praegused reservid on piisavad, et täita eelarve rahavoogude vajadusi,» kinnitas Abolins Bloombergile.

Tema kinnitusel ei too olukord, kui mingil põhjusel laenumakse peaks viibima, endaga probleeme ka augustis. Siiski keeldus ta täpsustamast, kaua Läti olemasolevate reservidega suudaks hakkama saada.

Abolins märkis, et täna 30 miljoni lati eest võlakirju müünud riigikassal on reserve umbes 400 miljoni lati väärtuses, enamus neist on nomineeritud euros.
Tänane võlakirjamüük oli pärast kahenädalast vaheaega esimene.

Riigikassa müüs täna kõik oksjonile pandud võlakirjad, mille kogusumma oli 30 miljonit latti. Ühekuuliste võlakirjade intressiks kujunes 11,9 protsenti ning kolmekuulistel 12,5 protsenti.

Euroopa Komisjoni majandus- ja rahanduskomitee kiitis Läti teise laenumakse heaks pärast jaanipäeva. Euroopa Komisjon langetab lõpliku otsuse laenumakse osas komitee järeldustele tuginedes.

Läti loodab rahvusvahelistelt laenuandjatelt järgmise maksena saada 1,4 miljardit eurot, sellest 1,2 miljardit Euroopa Komisjonilt ning 0,2 miljardit Rahvusvaheliselt Valuutafondilt.

Läti peaminister Valdis  Dombrovskis loodab Euroopa Komisjonilt raha saada juulis.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles