Lugejad: odavamat bensiini jahtinud juhid jäid mõnes tanklas pika ninaga

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas oli teisipäeval eriti populaarne Mustamäel asuv 5+ tankla, pilt on tehtud pärast tööpäeva lõppu.
Tallinnas oli teisipäeval eriti populaarne Mustamäel asuv 5+ tankla, pilt on tehtud pärast tööpäeva lõppu. Foto: Liis Treimann

Tallinnas ja mõnes paigas väljaspool pealinnagi võis teisipäeva õhtul näha harvaesinevat vaatepilti: paljud tanklad olid ummistunud autodest, kuna juhid tahtsid kütusepaagid enne bensiinihinna tõusu veel täis panna. Postimees.ee lugejate teatel lõppes paaris tanklas hinnatõusupaanika tõttu odavam bensiin sootuks otsa.


Kella 23 paiku Tallinnas Sõpruse pst ja Linnu tee ristmikul asuvasse Neste tanklasse sõitnud lugeja leidis sealt eest umbes kümnest autost koosneva järjekorra. Üle tee asuvas Sõpruse pst ja Linnu tee 5+ tanklas ulatus järjekord aga kuni Linnu tee vasakpöörde rea lõpuni välja. Lugeja väitel käis seal korda loomas ka politsei.

«Loobusin järjekorrast ja läksin Kadaka Selveri juurde Nestesse. Olles tankuri asetanud paaki, nirises vaevu paar liitrit. Pump käis tühjalt. 95 oli Kadaka Nestes täiesti otsas. Diislimehed said kütust, aga bensiini ei olnud. Bensiin 98 keegi sel hetkel ei ostnud,» kirjeldas lugeja õhtuseid läbielamisi.

Ta lisas, et paljud autojuhid seepeale vihastasid või olid nördinud ning suundusid mujale. Ka olukorda kirjeldanud lugeja sai oma auto kütusepaagi lõpuks siiski täidetud.

Lugeja Maiko omakorda teatas bensiin 95 lõppemisest Tallinnas Kadaka ja Akadeemia tee Säästumarketi juures Lukoili tanklas ning pahandas, et infot selle bensiinitüübi lõppemise kohta väljas polnud.

«Paned aga raha sisse, saad pahaseks, helistad, siis saad teada, et 95 on otsas,» kirjeldas täna suisa kaks korda bensiinijärjekorras käinud Maiko.

Autodest umbes tanklaid võis nii teisipäeva päeval kui ka õhtul näha erinevates Tallinna linnaosades, ühe lugeja saadetud pildil on näha bensiinisaba ka Viimsi Nestes.

Eesti suuremad kütusemüüjad Statoil, Neste ja Olerex teatasid teisipäeval BNSi vahendusel, et lisavad käibemaksutõusu kaupade ja teenuste hindadele ööl vastu kolmapäeva, maksumäär tõuseb 18 protsendilt 20 protsendile.

Parlament võttis 18. juunil vastu riigi tänavuse teise lisaeelarvega seotud seaduste muutmise seaduse, millega tõuseb 1. juulist kahe protsendipunkti võrra käibemaks ja bensiiniaktsiis 10,8, diisliaktsiis 12 ja erimärgistusega kütuse aktsiis 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles