Lugeja küsib: kui kaua kehtib taaratšekk?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaratšekk.
Taaratšekk. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Jaekett Rimi Facebooki leheküljel esitas klient küsimuse, kui kaua kehtib taaratšekk.

«Täna poes teatati, et tšekk kehtib kuni kolm kuud alates selle väljastamisest, mistõttu tšekki rahaks ei vahetatud. Seda infot aga tšekil ei ole, seega klient ei saa kehtivusajast mitte mingit pidi teada,» kirjutas mees.

Vastab Rimi kommunikatsioonijuht Katrin Bats:

Taaratšeki kehtivusaeg on kuni 3 aastat, eeldusel, et see on loetav ning seda saab kasutada samas kaupluses, kus taarat tagastati. Soovitame klientidel taaratšekid vahetada rahaks või kasutada ostude eest tasumisel kohe pärast nende saamist, sest info tšekil võib ajaga tuhmuda.

Antud juhul on kaupluse töötaja eksinud, öeldes, et taaratšekki saab lunastada vaid kolm kuud. Niipea, kui saame teada, millises kaupluses juhtum aset leidis, kordame info töötajatele kindlasti üle.

Pärast kolme aastat ei ole tšekiga ilmselt kuhugi põhjust pöörduda, sest sellel olev info ei ole suure tõenäosusega enam loetav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles