Ligi kutsus Ojasalu tagasi Eesti Loto nõukogu juhi kohalt

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimees Ardo Ojasalu.
Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimees Ardo Ojasalu. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna allkirjastas rahandusminister Jürgen Ligi sotsiaaldemokraadi Ardo Ojasalu tagasikutsumise Eesti Loto nõukogu esimehe kohalt.

«Olen Ardo Ojasalu hoidnud ametis neli aastat, tegemata küsimust tema sotsiaaldemokraatlikust kuluvusest, aga viimasel ajal tema ümber kuhjunud probleemide tõttu ei saa seda jätkata,» ütles minister Postimehele.  

Värskeim neist probleemidest on see, et ta sai erakonnakaaslaselt ilma konkursita riigi korraldatava VEB Fondi sertifikaatide müümise tellimuse. Hiljuti selgus, et ta on saanud riigile kuuluva aktsiaseltsi endisest tütarettevõttest Eesti Elekronpost laenukriisi ajal odava laenu, taas erakonnakaaslase otsusel ning nõukogu ja raamatupidaja teadmata, lisas minister.

«Ojasalu avalikud kommentaarid näitavad, et ta ei suuda ka tagantjärele hinnata selliste tegude eetilisust. Talle teene osutanu on seejärel teinud suure annetuse nende ühisele erakonnale, ehkki on isiklikult laostunud. Ojasalu poolt ei ole sellele järgnenud mingit reaktsiooni, ehkki ta juhib erakondade rahastamise järelevalvekomisjoni.»

Ardo Ojasalu ütles, et austab üldkoosoleku otsust ning märkis, et ettevõtte omanikul on õigus valida, keda ta peab õigeks oma huve esindama. «Mina olen oma tööd teinud mõlemas, nii Eesti Loto nõukogus kui ka erakondade rahastamise järelevalve komisjonis, täiesti sõltumatult üksteisest ja ei pea neid vajalikuks siduda.»

Ta lisas, et ei ole kunagi nõukogus teinud tööd konkreetsele rahandusministrile vaid on töötanud selle nimel, et äriühing töötaks hästi, võimalikult hea kasumiga ja oleks võimalikult hästi juhitud. «Selle nimel tööd teha võivad peale minu ka teised inimesed.»

Rahandusministeeriumi valitsemisalas olevasse Eesti Loto nõukokku kuuluvad Sören Meius, Margus Hanson, Lauri Vahtre, Heino Harak ja Tiit Kirsipuu. Eesti Loto põhikirja kohaselt peab nõukogu koosnema kuni kuuest liikmest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles