Eesti projekt valiti 40 maailma parima e-teenuse hulka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti. Pilt on illustratiivne.
Sülearvuti. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Eile valis World Summit Awardi (WSA) rahvusvaheline žürii 40 maailma parima e-teenuse hulka Eestist pärit elektroonilise piirijärjekorra haldamise süsteemi GoSwifti. Võitjaid autasustatakse oktoobris Sri Lankal toimuval WSA Global Congressil, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium oma veebilehel.

GoSwift on elektrooniline piirijärjekorra haldamise süsteem, mis võimaldab mootorsõidukite juhtidel füüsiliselt järjekorras seismise asemel oodata oma piirijärjekorda virtuaalselt ning see on täna kasutusel Eestis, Venemaal ja Leedus.

Žürii Eesti esindaja Mihkel Tikk tõi välja, et konkursil osalevate projektide tase on tõusnud iga korraga.

«Maailmas luuakse iga päev häid e-lahendusi, mida nii kasutajamugavuse kui ka tehnilise külje poolest teistele eeskujuks seada. WSA žürii töö aitab selliseid rakendusi põhjalikumalt analüüsida ja parimaid lahendusi kõlavalt esile tuua. Eesti esindajana oleksin muidugi lootnud tipus rohkem meie lahendusi näha – järgmistel aastatel soovitaksin siinsetel WSA konkursil osalejatel muuhulgas esitusmaterjalid paremini läbi mõelda ja löövamalt teostada,» lisas Tikk.

Sel nädalal valisid Tallinnas ÜRO egiidi all rahvusvahelised tippspetsialistid välja 40 maailma parimat e-teenust. 461 e-teenuse seas kandideeris parima tiitlile kokku seitse Eesti projekti ja teenust: e-piirijärjekorra süsteem GoSwift, ProgeTiiger, TipTheAuthors.com, veebimäng Ennemuistne, Eesti Ekspressi digiväljaanne, TransferWise ning lairibavõrk EstWin.

Eesti teenused on ka varasematel aastatel konkursil edukalt osalenud ning suurima tunnustuse on saanud majandusaasta aruannete elektroonilise esitamise keskkond, mille WSA tunnistas viimase kümne aasta maailma parimaks e-riigi lahenduseks.

World Summit Award (WSA) konkurss toimub iga kahe aasta tagant ning e-lahendusi hinnatakse kaheksas kategoorias: e-valitsemine, e-õpe ja teadus, e-meelelahutus, e-kultuur ja turism, e-meedia, e-äri, e-kaasamine, e-tervis ja keskkond.

Lõpliku nimekirja 40 parima e-lahendusega avaldatakse World Summit Awardi kodulehel algava nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles