Saaremaal saab pärast kaheaastast pausi taas vähki püüda

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signaalvähk ohustab Eestis elutseva jõevähi (pildil) arvukust.
Signaalvähk ohustab Eestis elutseva jõevähi (pildil) arvukust. Foto: Toomas Huik

Pärast vähikatkust tingitud kaheaastast pausi saab Saaremaal taas vähki püüda, kuna keskkonnaministeerium lõpetas vastava keelu, kirjutab

Meie Maa

.


Alates homsest alustab keskkonnaameti Hiiu, Lääne ja Saare regioon vähipüügilubade saamiseks taotluste vastuvõtmist. Nii nagu eelnevatel aastatel, on ka tänavu lubatud vähki püüda ajavahemikul 1. augustist 1. septembrini.

«Kuna Saaremaal avastati kaks aastat tagasi Laugi peakraavis ja Põduste jões vähikatk, oli kaks aastat vähipüük keelatud, kuid nüüd on meie andmetel vähikatk taandunud ning alates tänavusest aastast osaliselt Saaremaal taas lubatud,» lausus keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Ain Soome.
Tema sõnul ei tohi tänavu Saaremaal vaid Laugi peakraavis ja Põduste jões vähki püüda, kuna katk hävitas ülemöödunud aastal neis kohtades enamiku vähkide asurkonnast.

Vähipüügiluba võib taotleda igaüks, kuid kehtib reegel, et lisaks keskkonnaameti loale tuleb taotleda luba ka eramaaomanikelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles