H&M asub Musta Mandrit vallutama

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
H&Mi kauplus.
H&Mi kauplus. Foto: SCANPIX

Rootsi kiirmoekett Hennes & Mauritz AB (H&M) teatas, et sõlmis lepingu, mille järgi avatakse 2015. aastal esimesed kauplused Lõuna-Aafrika Vabariigis (LAV), linnades Johannesburg ja Cape Town.

See, kummas linnas pood enne avatakse, ei ole veel teada, kirjutab The Local. Igal juhul oleks tegemist esimese H&Mi poega Lõuna-Aafrikas. Praegu on Aafrika mandril H&Mi kauplused vaid Egiptuses ja Marokos.

«Me oleme plaanides veel väga algusjärgus, aga sinna tuleb mitmeid poode,» kinnitas H&Mi pressiesindaja Camilla Emilsson-Falk AFP-le.

Ettevõte teatas, et näeb Lõuna-Aafrika turul suurt potentsiaali, kuid keeldus täpsemate detailide avalikustamisest. «Me näeme võimalust tulevikus selles piirkonnas veelgi laieneda,» ütles H&Mi tegevjuht Karl-Johan Persson.

Jaeketi sõnul on nad teises kvartalis avanud veel 100 uut kauplust, viies H&Mi poodide arvu praegu üle maailma 2908ni. 2012. aastal oli H&M maailma suurim rõivafirma, kuid võib tänavu selle positsiooni kaotada oma peamisele konkurendile, Hispaania ettevõttele Inditex.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles