Vitsur: ehitussektori nõrkus ongi meie aeglase majanduskasvu põhjus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur.
Heido Vitsur. Foto: SCANPIX

LHV majandusanalüütik Heido Vitsur ütles Eesti ehitussektori olukorda kommenteerides, et ehitusturu suhteline nõrkus on aeglustuva majanduskasvu perioodil ja ülemaailmaselt ebakindlas majandussituatsioonis loomulik.

«Tuleb tunnistada, et ehitussektori nõrkus ongi üheks peamiseks põhjuseks, miks meil majanduskasv nii aeglane on. Seetõttu on majanduskasvu kiirendamise ja ehitussektori taaskäivitamise problemaatika omavahel tihedalt seotud,» kirjeldas Vitsur.

Statistikaameti teatel ehitasid Eesti ehitusettevõtted 2013. aasta teises kvartalis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes Eestis ja välisriikides kokku vaid 0,4 protsenti rohkem, kusjuures Eestis suurenes ehitustegevus neli protsenti, ent välisriikides ehitati ligi kolmandiku võrra vähem.

Vitsuri sõnul tuleb suhtuda välisturul tegutsevate Eesti ettevõtete ehitusmahtude vähenemise andmetesse teatava ettevaatusega. «On ju teada, et suur hulk Soomes tegutsenud Eesti ettevõtteid on end viimasel ajal ümber registreerinud Soome ettevõteteks.

Loomulikult on sellel ümberregistreerimisel teatav mõju Eesti majandusele ja SKT suurusele, kuid mitte meie RKT-le ja eestlaste hõivatusele naabermaade ehitussektoris,» selgitas Vitsur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles