Kohus peatas Saaremaa sadama detailplaneeringu täitmise

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadam. Pilt on illustratiivne.
Sadam. Pilt on illustratiivne. Foto: Laura Oks

Tallinna Ringkonnakohus peatas 26.08.2013 määrusega osaliselt Saaremaa sadama detailplaneeringu täitmise ning rahuldas taotluse esialgse õiguskaitse rakendamiseks. Taotluse esitajaks oli Janne Koovisk ning teda esindas advokaadibüroo TARK GRUNTE SUTKIENE vandeadvokaat Piret Blankin.

27.06.2013 esitasid MTÜ Ninase Küla Selts ja Janne Koovisk Tallinna Halduskohtu Pärnu kohtumajale kaebused Saaremaa sadama detailplaneeringu tühistamiseks. Samas taotleti esialgse õiguskaitse korras detailplaneeringu täitmise peatamist kohtuvaidluse ajaks. Detailplaneeringuga soovitakse muuta senine kruiisisadam kruiisi- ja kaubasadamaks ning ehitada sadama maa-alale tööstuspark.

Esimese astme kohus esialgset õiguskaitset ei rakendanud, kuid detailplaneeringu täitmise peatas Janne Kooviski määruskaebuse alusel Tallinna Ringkonnakohus. Kohus pidas kaebustes toodud argumente ja Saaremaa sadama detailplaneeringu vaidlustanud isikute huve oluliseks ning lubas üksnes valla tee rajamist ja sadama kasutamist kaubasadamana olemasolevate ehitiste baasil. Sadama külastamiseks lubatud laevade arv ja tingimused jäävad kehtima vastavalt varasemale planeeringule. Menetlus jätkub esimese astme kohtus.

Advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene vandeadvokaat Piret Blankin hindab lahendit oluliseks vaheetapiks kohtuvaidluses: «Tegemist on Ninase Küla Seltsi jaoks olulise lahendiga, kuna kaubasadama edasiarendamise korral puuduks kohtuvaidlusel mõte.»

Ninase Küla Seltsi esindav ja Saaremaa sadama kõrval majutusettevõtet pidav Janne Koovisk lisab: «Saaremaa sadama piirkond muutub turistidele lähitulevikus veelgi atraktiivsemaks, mida kinnitavad mitmed sel suvel toimunud kultuuriüritused Saaremaa sadamas ning suurenev kruiisilaevade hulk. Loodav tööstuspark – tehasehooned, kraanad, puistekaubakuhilad jne välistaks ilmselt turismi arengu selles piirkonnas lõplikult.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles