Eesti ja Iisrael allkirjastasid topeltmaksustamise vältimise lepingu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet ja Iisraeli välisminister Avi Granot täna lepingut allkirjastamas.
Välisminister Urmas Paet ja Iisraeli välisminister Avi Granot täna lepingut allkirjastamas. Foto: Välisministeerium

Välisminister Urmas Paet ja Iisraeli suursaadik Avi Granot allkirjastasid täna Eesti ja Iisraeli vahelise topeltmaksustamise vältimise lepingu.


Välisminister Urmas Paeti sõnul on topeltmaksustamise vältimise lepingu allkirjastamine oluline samm Eesti ja Iisraeli vaheliste majandussuhete arendamisel, vahendab vm.ee. «Eesti ja Iisraeli kaubavahetuse ja vastastikuste investeeringute osas on kindlasti arenguruumi. Loodetavasti annab allkirjastatud leping mõlema riigi ettevõtjatele äritegevuseks täiendavat kindlust,» märkis Paet.

2008. aastal oli Iisrael kaubavahetuse kogukäibelt Eesti 54. kaubanduspartner 133,6 miljoni krooniga. Mullu eksportis Eesti Iisraeli kaupu 44 miljoni krooni eest ja importis Iisraelist Eestisse kaupu 89 miljonit krooni eest. Selle aasta alguse seisuga olid Iisraeli firmade otseinvesteeringud Eestisse 102 miljonit krooni. Ligikaudu veerand kogu investeeringutest on läinud kinnisvara- ja äriteenindusse.

Topeltmaksustamise vältimise lepingute eesmärk on soodustada investeeringuid, tagada isikute võrdne kohtlemine ning kõrvaldada topeltmaksustamine, mis võib tekkida kahe riigi seaduste koosmõju tulemusena. Lepingus sätestatud reeglistik hõlbustab edasist teabevahetust, Eesti ja Iisraeli maksuhaldurite koostööd ning aitab luua lisavõimalusi maksupettuste tõkestamiseks.

Eesti on sõlminud topeltmaksustamise vältimise lepingu rohkem kui 40 riigiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles