Maaelu Edendamise Sihtasutus toetas kutseõppureid 51 000 euroga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandus.
Põllumajandus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) maksis tänavu esimesel poolaastal õppetoetusi 203 maamajandusega seotud eriala õpilasele. Kokku toetati kutseõppeasutuste õppureid 51 427 euroga.

«Õppetoetus on mõeldud nendele noortele, kes õpivad kutseõppeasutuses maamajandusega seotud erialal ja võtavad kohustuse pärast kooli lõpetamist asuda maapiirkonda elama,» ütles MES juhatuse liige Andres Vinni. «Toetusega julgustame noori siduma oma tulevikku maapiirkondade ja maamajandusega.»

Tänavu esimese kuue kuu jooksul toetati kutseõppureid 51 427 euroga. Koolide lõikes maksti õppetoetust järgmiselt:

Järvamaa Kutsehariduskeskus - 39 õpilasele, Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakool - 15 õpilasele, Luua Metsanduskool - 13 õpilasele, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool - 67 õpilasele, Põltsamaa Ametikool - 21 õpilasele, Pärnumaa Kutsehariduskeskus - 17 õpilasele, Räpina Aianduskool - 16 õpilasele ja 15 Võrumaa Kutsehariduskeskuse õpilasele.

Õppetoetuse saamiseks sõlmib MES õpilasega lepingu, millega taotleja võtab kohustuse pärast kooli lõpetamist töötada maapiirkonnas tegutseva ettevõtja juures või tegeleda ise maapiirkonnas ettevõtlusega. Toetuse suurus sõltub õpilase keskmisest hindest.

Maaelu Edendamise Sihtasutus maksab õppetoetusi Põllumajandusministeeriumiga sõlmitud halduslepingu alusel. Toetuste maksmist rahastatakse riigieelarvest ja sihtasutuse omavahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles