Esikojamees Ossipenko loovutas äri kasupojale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Ossipenko
Nikolai Ossipenko Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Mullu sügisel jõuliselt Tallinna prügiärisse sisenenud Ida-Viru ettevõtja Nikolai Ossipenko valdusfirma AS N&V aktsiad on liikunud tema kasupoja Tiit Lillemetsa kätte.

Lillemets lubas Äripäeva küsimustele vastata pärast juristidega konsulteerimist, ent ei saatnud vastuseid ega vastanud mitme päeva jooksul ka telefonikõnedele. Aprillis kirjutas Äripäev viitega venekeelsele Delfile, et Eesti esikojameheks kutsutud Ossipenko tervis halvenes järsult ning ta viidi haiglas kunstlikku koomasse.

Konkurent, ASi Eesti Keskkonnateenused omanik Heiti Hääl polnud omanikuvahetusest teadlik. «Kuulen praegu sellest teie käest, aga ma arvan, et meile see ei too midagi uut. Ettevõtet juhivad ikkagi tegevjuhid ja ettevõte teeb oma igapäevatööd,» rääkis ta.

N&V ostuplaani Häälel pole. «Ei ole küll mõelnud selle peale. Ma arvan, et konkurentsiamet ei luba seda teha, kuna turuosa läheks liiga suureks,» lisas ta.

Ragn-Sellsi juhatuse liikme Agu Remmelga sõnul ei tohiks omanikuvahetus Tallinna jäätmekoristusturule olulisi muutusi kaasa tuua. «Tallinna turu saatus ja staatus sõltub ju eelkõige sellest, kuidas linnavalitsus otsustab konkursi teha, ja iga järgneva hankega jaotatakse turgu ümber. Isegi kui ettevõte osta, siis järgmise konkursiga on nii või teisiti tingimused muutunud ja siis jagatakse turg uuesti ümber,» sõnas ta.

Muudatus mai lõpus. «See, mis hinnaga sisenes Tallinna turule Ossipenko, oli ülimadal hind. Seda, mis oli hinna põhjuseks või taustaks, ei oska ma kommenteerida,» lausus Remmelg.

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles