Eesti reisikorraldajad Egiptuse reise ära ei jäta

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi rahutused Egiptuse turismikuurortidesse jõudnud ei ole, soovitab välisministeerium sinna siiski mitte reisida.
Kuigi rahutused Egiptuse turismikuurortidesse jõudnud ei ole, soovitab välisministeerium sinna siiski mitte reisida. Foto: AFP / Scanpix

Eesti reisikorraldajad ei ole tühistanud Egiptuse reiside müüki talveks, kuigi Soome ja Venemaa firmad on teatanud, et reisid jäävad ära.

Reisibüroo Estravel on võtnud vastu otsuse, et soovitab oma klientidel valida Egiptuse asemel muid sihtkohti, ning on tühistanud reklaamikampaaniad. Reisibüroo Estravel ise Egiptusesse reise ei korralda, vaid müüb edasi teiste reisikorraldajate tooteid.

«Praeguse seisuga ei ole Eesti reisikorraldajad teatanud Egiptuse hooaja tühistamisest, kuid saime esmaspäeval info Soome reisikorraldajatelt Aurinkomatkat ja Finnmatkat, kes tühistavad sel aastal Egiptuse reiside müügi,» kommenteeris ettevõtte turundus- ja kommunikatsioonijuht Janika Ritson.

Soome reisifirma Aurinkomatkat teatas esmaspäeval, et on tühistanud kõik ajavahemikku oktoober kuni aprill jäävad Egiptuse reisid, tuues põhjenduseks riigis kehtestatud eriolukorra. Reisifirma turundusjuht Anna Salmi on öelnud, et nad jälgivad sündmuste arengut ja järgmise aasta plaanid tehakse selle järgi.

Eesti reisikorraldaja Goadventure tegevjuht Marina Moks kommenteeris Postimehele, et praegu ei ole nad oma reise tühistanud, ning põhjendas seda sellega, et Egiptuses on olukord stabiliseerumas. Moks lisas, et nad siiski jälgivad ja vaatlevad, kuidas olukord muutub.

Asendajat naljalt pole

Novatoursi tegevjuhi Andree Uustali sõnul on nende jaoks reisijate ohutus esmatähtis ning ettevõte jälgib välisministeeriumi soovitusi. «Ettevõte hoiab kõikidel oma sihtkohtadel hoolsasti silma peal ning saab operatiivset infot oma partneritelt ja teistest kanalitest. Teavitame alati kliente sihtkohtades toimuvast,» kinnitas Uustal.

Samas märkis Uustal, et turismisektor on olnud Egiptuses läbi aegade üks väljapaistvamaid. «Turism on sealse majanduse üks mootor. Inimesed ei soovi Egiptuse mandumist ajal, mil riik pole kahe aasta tagustest revolutsioonilistest sündmustest jõudnud taastuda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles