Poliitikud tahaksid puskari legaliseerida

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on puskarivabrik Tartumaal.
Pildil on puskarivabrik Tartumaal. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Nii riigikogu majanduskomisjoni liikmed kui ka põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder leiavad, et puskari ajamine võiks teatud tingimustel olla legaalne.


Põllumajandusministeeriumi pressiesindaja Hindrek Riikoja märkis, et praegu on väiketootmises lubatud ajada ja müüa kääritatud jooke, veini ja õlut. Väiketootmiseks loetakse Eestis tootmismahtu kuni 4000 liitrit aastas.

Riikoja lisas, et väiketootmises võiks olla lubatud ka piiritusjookide ajamine. Riikoja sõnul ei tähenda see puskariajamise legaliseerimist kodumajapidamistest, teemaks on aga väiketootmises, näiteks turismitalud, selle lubamine.

Seedri arvates aitaks näiteks hansa legaliseerimine säilitada teatud Eesti piirkondade ajaloolis-kultuurilist eripära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles