Jurmala korterihinnad kaks korda kukkunud

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti tuntuim suvituslinn Jurmala.
Läti tuntuim suvituslinn Jurmala. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Läti kuurortlinnas Jurmalas on korterite hinnad kukkunud kaks korda, kuid kinnisvaraarendajad ning pangad loodavad olukorra paranemist ja turu aktiviseerumist, vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne portaal rus.db.lv.


Teises kvartalis on Jurmala kinnisvaraturu aktiivsus veidi suurenenud, seda nii ridamaja korterite kui eramajade turul.

Arco Kinnisvara juhatuse liige Mаris Laukalеjs tõdes, et sarnaselt kogu Läti kinnisvaraturuga on ka Jurmalas kriis ning aasta alguses kukkus aktiivsus nulli. Suve algus on seda veidi parandanud.

«Just mais võis täheldada klientide suurenenud huvi eramukruntide, uute eramute ning korterite vastu,» lausus Arco Jurmala konsultant Liga Kohtanen.

Laukalеjs lausus, et praegu tuntakse huvi Kauguri ridaelamute ning odavamate eramute vastu, kus hinnad on viimasel ajal kõige rohkem langenud. Ridamajade korterite hinnad on aasta algusest langenud 47 protsenti ning jõudsid mais 428 euroni (6700 krooni) ruutmeetri eest. Samas on kesklinnas Dubulti ja Bulduri ridamajade korterite hinnad kukkunud vaid 29 protsenti 980- 1150 euroni (17 993 krooni) ruutmeetri eest.


Mullu kukkusid kinnisvarahinnad Lätis 32-37 protsenti.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles