Aegumatud tööintervjuu nipid, mis tõesti ka toimivad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: SCANPIX

Internet on täis nippe, kuidas tööd otsida. Enamik nendest on üsna mõttetud, kuid on mõned, mida rõhutavad pea kõik karjäärieksperdid. Ometi eksivad inimesed nende nõuannete vastu pidevalt.

Kordamine on tarkuse ema ja karjääriekspert Heather R. Huhman toobki Glassdoor.com`is veelkord välja need nõuanded, mis tõesti ka toimivad:

Maga piisavalt. Piisav uni on ülioluline, et päeval oma toimetuste ja tööasjadega hästi hakkama saada. 83 protsenti ameeriklastest ütlevad, et neil on unevõlg. Kui sinagi kuulud selliste inimeste hulka, kes ei saa piisavalt hästi või palju magada, siis hoolitse vähemalt selle eest, et tööintervjuule eelneval ööl saaksid välja puhata. Enese väljamagamine võiks olla tööotsingutel üks prioriteetidest.

Riietu korralikult. Pole oluline, mis laadi tööd sa otsid, alati riietu korralikult. Lohakas riietuses tööintervjuule ilmumine on üks peamisi vigu, mida tööotsijad teevad, samas on riietus määrava tähtsusega esmamulje loomise juures.

Ei mingeid valesid. Mis mõte on enda kohta tööotsingutel luisata? Kui valetad töökogemuste kohta, siis sa ju lihtsalt ei oska seda tööd. Kas tahaksid tõesti teha tööd, mida sa tegelikult ei oskagi? Sellegipoolest aga sisaldab lausa kolmandik CVsid pooltõdesid või lausa valesid töökogemuse, hariduse ja oskuste kohta.

Loe tekstid mõttega läbi. Ametikoha kirjeldus, ettevõtte kodulehekülg, sinu enda CV ja kaaskiri – need kõik tuleb lugeda mõttega ja korralikult läbi. Soovitav on lugeda mitu korda. Lisaks loe mitu korda läbi ka need tekstid, mida sa ise koostad. Vaata, et seal poleks grammatikavigu, sest tööandjad panevad selliseid asju tähele. On tõestatud fakt, et inimesed, kes õigekirjaga vähem eksivad, jõuavad kõrgematele positsioonidele.

Valmista intervjuuks küsimused ette. Küsi alati tööandjalt intervjuu lõpus küsimusi. Valmista need ette enne kui intervjuule läheb ja soovitavalt koosta neid terve nimekiri, et ei tekiks olukorda, kus intervjuu käigus saab sinu küsimus juba vastuse ja sul polegi intervjuu lõpus enam midagi küsida. Nimelt jätab selline asi tööandjale mulje, et sa polegi sellest tööst eriti huvitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles