Rakvere lennuväli leidis hoonestusõiguse pakkujad

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidust hoonete ja hooneosade tootmisega tegelev AS Matek alustab aprillis-mais Turba tänaval uue tootmishoone ehitust. Foto on illustreeriv.
Puidust hoonete ja hooneosade tootmisega tegelev AS Matek alustab aprillis-mais Turba tänaval uue tootmishoone ehitust. Foto on illustreeriv. Foto: EEVA KAUN/POSTIMEES

Rakvere Lennuvälja tööstusala hoonestusõiguse seadmiseks korraldatud kirjalikule avalikule enampakkumisele laekus seitse pakkumist kuuelt pakkujalt.

Rakvere linnavalitsus kiitis tänasel istungil saabunud pakkumised heaks ning edaspidi sõlmitakse edukate pakkujatega hoonestusõiguse lepingud.

Linnavalitsus otsustas, et 27. augustil kuulutatakse välja uus avalik kirjalik enampakkumine ülejäänud kinnistute hoonestusõigusega koormamiseks.  

Lennuvälja tööstusala suurus on 24 hektarit. Alal asuvad tootmismaaks mõeldud 39 kinnistut ja kaks ärimaaks mõeldud kinnistut Raudtee tänaval.

Suurim tööstusala piirkonda jääv ettevõte on ühtlasi ka Rakvere suurim tööandja uksetehas Jeld Wen Eesti AS. Esimesed ettevõtted on alal juba omategevust alustanud, näiteks ehitusettevõtte Nowap OÜ ning kanalisatsioonide ja veetrasside ehitusega tegelev T.A.K. Ehitus OÜ.

Tööstusala on kergesti ligipääsetav riigi põhimaanteedelt, asudes vaid mõne kilomeetri kaugusel Tallinn-Narva ja Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteedest. Ala läbivad tööstuslikeks vedudeks sobivad rekonstrueeritud asfaltkattega teed, mis võimaldavad ligipääsu nii läbi linna keskuse kui keskust läbimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles