Pevkur tutvus euroraha taotleva Järvamaa haiglaga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa haigla tööd ja tulevikuplaane tutvustasid sotsiaalminister
Hanno Pevkurile (paremalt teine) haigla nõukogu esimees Arvo Sarapuu
(vasakul), haigla kirurgid ning peaarst Andres Müürsepp (paremal).
Järvamaa haigla tööd ja tulevikuplaane tutvustasid sotsiaalminister Hanno Pevkurile (paremalt teine) haigla nõukogu esimees Arvo Sarapuu (vasakul), haigla kirurgid ning peaarst Andres Müürsepp (paremal). Foto: Paide Linnavalitsus

Reedel Järvamaal maakonnavisiidil viibinud sotsiaalminister Hanno Pevkur tutvus ka Järvamaa haiglaga, mis taotleb Euroopa Liidu struktuurifondidest kuni 56 miljoni krooni suurust kaasrahastust õendus- ja hooldusraviteenuse infrastruktuuri arendamiseks.

Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp tutvustas minister Pevkurile
haigla nelja hoonet, kus praegu patsiente teenindatakse ning andis ministrile ülevaate haigla tugevustest ning kitsaskohtadest, vahendas Paide linnavalitsuse pressiesindaja.

Nii Müürsepa kui haigla nõukogu esimehe Arvo Sarapuu hinnangul on tänasel päeval Järvamaa haigla suurimaks probleemiks ruumikitsikus, mida eurorahade toel ka leevendada soovitakse.

«Kitsastes oludes ja ebafunktsionaalsetes ruumides peavad täna kahjuks läbi ajama mitmed haigla osakonnad,» nentis Sarapuu, kelle sõnul on Järvamaa haigla üheks tugevamaks küljeks tipptasemel aparatuur ning tasemel personal.

Haiglaga tutvumise järgsel nõupidamisel leidsid osalenud osapooled, et Järvamaa haiglale sobib väga hästi, et eurotoetuse saamise abikõlbulikkuse hindamisel lähtutakse tõmbekeskuse olemasolust, kus oleks tagatud ka muud vajalikud teenused ning infrastruktuur, mis Paide puhul on täidetud.

Minister Pevkuri hinnangul peab maakonnakeskustes olema võimekus tagada kvaliteetne ning kättesaadav arstiabi oma piirkonna inimestele.

«On üsna paratamatu, et tipparstid ning keerulisemad operatsioonid ning protseduurid koonduvad Tallinna ja Tartu haiglatesse, kuid Järvamaa haigla on kindlasti ka edaspidi kindlalt Eesti meditsiinikaardil ning esmatasandi arstiabi jääb kindlasti kättesaadavaks ka Paides,» lisas Sarapuu.

«Ja kui Järvamaa haiglal on tugev baas hooldus- ning taastusraviteenuse näol olemas, siis võidab sellest kogu haigla ning loomulikult ka patsiendid,» sõnas ta.

Minister Pevkur tundis erilist heameelt Järvamaa haigla taastusraviosakonna töö suhtes, mis Paide ujula esimesel korrusel olevates ruumides suudab päevas teenindada enam kui sadat patsienti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles