Treiel: Väinamere Liine ähvardavad hõreda graafiku tõttu makseraskused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts, Väinamere liinid OÜ juhataja Urmas Treiel, Parvlaev Muhumaa kapten Andrus Saat.
Juhan Parts, Väinamere liinid OÜ juhataja Urmas Treiel, Parvlaev Muhumaa kapten Andrus Saat. Foto: Mihkel Maripuu

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel juhtis pressiteate vahendusel tähelepanu, et operaatorit ähvardavad esmaspäevast alustava talvise hõreda graafiku tõttu makseraskused.

«Juba teist aastat järjest oleme samas seisus, kus ministeerium peab vajalikuks tellida Kuivastu-Virtsu liinile augusti lõpust talvise hõreda sõidugraafiku. Ministeerium põhjendab seda uute laevade suure mahutavusega, kuid see on lühinägelik, ega arvesta kohaliku elu ja kogukonna vajadustega. Saare kogukonnale ja majandusele on hädavajalik tihe regulaarliiklus, mitte see, et laevad väljuksid harva, kuid oleksid pilgeni täis,» lausus Treiel.

Reisigraafikute tihendamine on tema sõnul võtmetähtsusega, sest esmalt võimaldab see hoida ja kasvatada järjepidevalt teenuse taset, teisalt võimaldab rakendada suuremas mahus uute parvlaevade võimalusi, mille liinile toomine on olnud «kulukas, kuid hädavajalik».

«Analüüside põhjal on Kuivastu-Virtsu liinil vaja tihedamat sõidugraafikut sügisel, aastaringselt nädalavahetustel ja tööpäevade hommikutel. Sellises mahus graafik on Saaremaa jaoks tänase nõudluse ja elustandardite kohaselt juba hädavajalik. Selline graafik võimaldaks ka operaatoril jätkusuutlikult majandada,» kirjeldas Treiel.

Treieli sõnul kujunes eelmisel aastal avaliku liiniveo korraldamise tegevuskahjumiks 3,8 miljonit eurot ja aasta varem 5,08 miljonit eurot. «Halvemal juhul võib laevaliikluse korraldamine katkeda operaatori maksejõuetuse tõttu. Jääb üle vaid loota, et ministeerium saab sellest lõpuks aru enne, kui on hilja,» ütles Treiel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles