Xiaomi – kõige olulisem tehnoloogiaettevõte, millest sa kunagi kuulnud pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xiaomi juht ja asutaja Lei Jun.
Xiaomi juht ja asutaja Lei Jun. Foto: Reuters / Scanpix

Tõenäoliselt pole sa ise Xiaomist kunagi kuulnud, aga kui sa tead kedagi Hiinast, siis on suur tõenäosus, et ta on selle ettevõtte fänn.

Xiaomi on praegu üks põnevamaid tehnoloogiafirmasid ning seda on nimetatud «Hiina Apple’ks» - eelkõige seetõttu, et nad on Apple’i toodete esitlemise viisi ja turundusvõtted enda jaoks edukalt tööle pannud, kirjutab Business Insider.

Xiaomi väärtus on juba ligi 10 miljardit dollarit ja nad müüsid Hiinas viimasel kvartalil rohkem telefone kui Apple.

Nende kuulsaim toode on Android telefonide sari MiPhone ning Xiaomi karismaatilist asutajat ja tegevjuhti Lei Juni nimetatakse samuti «Hiina Steve Jobsiks».

Kusjuures Xiaomi telefonid pole isegi midagi eriti innovaatilist – need on üsna tavalised Android telefonid.

Kuid brändi ümber on tekkinud oma võlu ja kõmu, mis on teinud miljonitest brändi lojaalsed fännid. Pole ebatavaline, et uued Xiaomi telefonid müüakse internetis ära minutitega.

Kuidas nad seda teevad? Põhimõtteliselt teevad nad kõike nagu Apple. Jun kannab musta t-särki ja teksapükse, just nagu Steve Jobs seda tegi. Ta seisab suure ekraani ja hea presentatsiooni ees ning kütab publiku esitlusel üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles