Energiaturg.ee: üldteenuse keskmine marginaal tõusis turu kõrgeimale tasemele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Elektrienergia üldteenuse osutajate keskmine marginaal tõusis juulis võrreldes eelmise kuuga kaheksateist protsenti, näitab sõltumatu võrdlusportaali Energiaturg.ee analüüs. Juulis oli üldteenuse keskmine marginaal avatud turul seni kõrgeima hinnaga.

«Üldteenuse keskmine marginaal saavutas turu kõrgeima hinna, kuna enamus võrguettevõtjad hoidsid marginaale suvekuudel saavutatud kõrgema hinnataseme lähedal ja märkimisväärselt tõstis marginaali hinda võrguettevõtja Kuvart OÜ, mille hinnatõus oli võrreldes eelmise kuuga 1,39 senti. Üldteenuse kasutajatel tasuks kaaluda börsipaketi valikut, kuna üldteenuse ja börsipaketi ainuke sisuline erinevus on marginaali hinnavahe esimese kahjuks» ütles Energiaturg.ee juhtiv analüütik Pirmin Tamm.

Tamme sõnul oleksid võinud üldteenuse ja börsipaketi marginaalide võrdluses viimase kasutajad saavutada juuli elektriarvel keskmiselt 11-protsendilise hinnavõidu.

Kõige soodsam üldteenuse marginaal oli nii juulis kui ka eelnevatel kuudel võrguettevõtjal AS Anne Soojus, 0,24 senti ühe kWh kohta koos käibemaksuga. Kõige kallim marginaal oli Kuvart OÜ-l, 3,10 senti ühe kWh kohta koos käibemaksuga.

Suurematest võrguettevõtjatest oli juulis üldteenuse marginaal kWh kohta kõige madalam VKG Elektrivõrkudel, 0,65 senti koos käibemaksuga, millele järgnesid Imatra Elekter 0,97-sendise marginaaliga ning Eesti Energia (Elektrilevi nimetatud üldteenuse osutaja) 0,98-sendise marginaaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles