Putin hoiatas Ukrainat ELiga kaubandusleppe sõlmimise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin hoiatas neljapäeval, et kui Ukraina allkirjastab assotsiatsioonileppe Euroopa Liiduga, võib Moskva-juhitav Tolliliit kaaluda kaitseabinõude kehtestamist.

«Kui meie naabrid liiguvad ELiga tollirežiimi märkimisväärse liberaliseerimise suunas ... , siis peavad Tolliliidu riigid mõtlema kaitsemeetmete peale, selline võimalus on olemas,» sõnas Putin.

Putini nõunik Sergei Glazjev on varem ajalehele Vesti öelnud, et kui Ukraina allkirjastab assotsiatsioonileppe ELiga peab Venemaa, Valgevene ja Kasahstani tolliliit karmistama tolliprotseduure Ukrainaga ja lõpetama temaga vabakaubandussuhted.

Ukraina tööandjate liit teatas kolmapäeval, et Vene piiril on kinni peetud kõik Ukraina kaubad ja ilma selgitusteta allutatud põhjalikule kontrollile.

Venemaa on Ukraina suurim kaubanduspartner, kuhu läheb ligi veerand ekspordist.

Moskva püüab survestada Ukrainat Tolliliiduga ühinema. Kiiev on seni keeldunud, kuna loodab allkirjastada novembris vabakaubandusleppe ja poliitilise assotsiatsioonileppe ELiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles