Kallas: ühistranspordi peamine küsimus on atraktiivsus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Andres Haabu

Euroopa transpordivolinik Siim Kallas nimetas Tallinna tasuta linnatransporti omamoodi eksperimendiks ja kinnitas, et Euroopas jälgitakse, kuidas linn sellega toime tuleb ja kas see on jätkusuutlik.

«Me teame, et on palju linnu, kes on sellega alustanud, ja on ka linnu, kes on sellega lõpetanud, ühel hetkel probleemid tekivad, sest peamine küsimus on, kuidas tagada atraktiivsus, see sisaldub peamiselt kahes elemendis: kiirus ja sagedus,» rääkis Tallinnas transpordikonverentsil esinenud Kallas rahvusringhäälingu raadiouudistele, vahendas ERR Uudised.

Selleks, et oleks suurem kiirus, on Kallase sõnul tarvis investeerida bussiradadesse või trammiteedesse ning et oleks suurem sagedus, peab neid rohkem olema.

«Mina kardan alati seda, et kui hakkab poliitiline investeeringute üle otsustamine, juhtub nii, et hakatakse investeeringuid edasi lükkama,» märkis Kallas.

Samas tõdes Kallas, et kuna linnad subsideerivad ühistransporti juba praegu suures ulatuses, siis saab jätkusuutlikkuse küsimuse tõstatada ka teiste puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles