Ministeerium: uusi suuri raudteeinvesteeringud pole plaanis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Margus Ansu

Raudteeliikluse osas riik kuni 2020. aastani uusi suuri investeeringuid ei planeeri, selle asemel keskendutakse eri transpordivahendite paremale koordineerimisele, rääkis Toomas Haidak.

«Raudteeinvesteeringud on suures osas tehtud. Uued rongid tulevad järgmisest aastal kõik liinile, kõik platvormid saavad rekonstrueeritud ja enamus raudteest võimaldab sõita 120 km/h,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi arengu osakonna juhataja Vikerraadio saates Uudis+, vahendas ERR.

Haidaku sõnul näeb uus, praegu ministeeriumis arutlusel olev transpordi arengukava raudteede puhul ette peamiselt kiiruse tõstmist neis lõikudes, kus 120 km/h pole hetkel võimalik. Peale selle tuleks mõnes kohas ehitada möödasõite, et tulevikus saaks rongigraafikut tihedamaks muuta.

«Kuna mingil hetkel võib rongide tihedam liikumine hakata mõjutama ka kaubavedu, siis sellest tulenevalt tuleb võib-olla Paldiski suunal tõsta läbilaskevõimet,» lisas ametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles