Saku: täiendavate alkoholimüügipiirangutega Soomes kasvaks piiriülene kaubandus veelgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Õlletehas.
Saku Õlletehas. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kommenteerides eile Soomes avalikustatud plaani muuta alkoholimüügi tingimusi veelgi karmimaks ütles Saku Õlletehase juht Margus Kastein, et selle tulemusena kasvaks piiriülene kaubandus Soome ja Eesti vahel veelgi.

«Täna müüakse umbes 20 protsenti Eesti müüdud alkoholist sadamas ja laevadel, nende piirangute jõustumine annaks piiriülesele kaubandusele kõvasti hoogu juurde,» ütles Kastein.

Lisaks ekspordib Saku Soome jooke, nii et nende ärile oleks Kasteina sõnul täiendavatel piirangutel «kahtlemata märkimisväärne negatiivne mõju».

Kui piirata alkoholi kättesaadavust kauplustest, hakkavad inimesed Kasteina hinnangul lihtsalt koju varusid soetama. «Selle sammu positiivse poole pealt tuleb muidugi öelda, et nn ootamatult lõppenud joogivarude kiire täiendamine jääb ära, see peaks vähendama alkoholi liigtarbimist,» lisas ta.

Baarides kellaajalise piirangu sisseseadmine suurendaks Kasteina sõnul meie kultuuriruumis ja kliimavöötmes lihtsalt kodus joomist, mistõttu kannatab eelkõige toitlustussektor. «Minu arvates ei ole toitlustussektor alkoholi liigtarbimise põhjustaja. Seega ma seda piirangut mõistlikuks ei pea,» ütles Kastein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles