Tallinnas luuakse kahe ööpäevaga kümmekond uut arvutimängu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Lagerfeldi arvutimäng.
Karl Lagerfeldi arvutimäng. Foto: Kuvatõmmis

Rahvusvahelise mänguarendajate assotsiatsiooni Eesti haru IGDA Estonia korraldab septembri lõpus Tallinnas arvutimängude hackathoni IGDA GameDev. Ürituse eesmärgiks on luua kohapeal kokku pandud meeskondade eestvedamisel kümne uue arvutimängu prototüübid. Lisaks jagavad ettekannetes ja töötubades meeskondadele teadmisi mitmed rahvusvaheliselt edukad mängusektori ettevõtted, sealhulgas Creative Mobile ja Fortumo.

«GameDev on üritus inimestele, kellele pakuvad huvi arvutimängud ja nende loomine, kuid kellel pole ajanappuse või meeskonna puudumise tõttu olnud võimalik oma ideid ellu viia. Hackathon võimaldab leida endale mõttekaaslased, rahvusvahelise kogemusega mentorite juhendamisel ideest prototüüp valmis ehitada ning hiljem prototüübi põhjal päris arvutimäng välja arendada,» selgitas üks ürituse korraldajatest, IGDA Estonia liige Kadri Ugand.

Hackathonile oodatakse osalema programmeerimise, disaini, turunduse ja äriarenduse kogemusega inimesi. Parimatele mänguprototüübi loonud meeskondadele on välja pandud mitmeid auhindu, sealhulgas võimalus liituda mängukiirendiga GameFounders.

Tallinna Polütehnikumis toimuv IGDA GameDev algab reedel, 20. septembril kell 13 meeskondade loomisega ja lõppeb pühapäeval, 22. septembril mänguprototüüpide tutvustamisega.

Mentoritena on hackathonile kaasatud mitmed rahvusvahelise kogemusega mängutööstuse ettevõtted, sealhulgas Wooga, Trinidad Consulting, Cashplay, Fortumo, GameFounders, Everyplay, Herocraft, Creative Mobile ja Playhaven.

IGDA Estonia on 2013. aasta aprillis asutatud rahvusvahelise mänguarendajate assotsiatsiooni IGDA haru Eestis. IGDA Estonia on mänguarendajaid koondav organisatsioon, mille eesmärgiks on arvutimängude arendajate huvide kaitsmine ja edendamine. Ülemaailmselt kuulub IGDA liikmeskonda üle kümne tuhande liikme. Eestis on IGDA liikmeteks muuhulgas Creative Mobile, GameFounders, Fortumo ja Aplefly Games.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles