Rõivatootjad ronivad masuaugust välja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud rõivatööstuse ametikohad automatiseeritakse.
Paljud rõivatööstuse ametikohad automatiseeritakse. Foto: SCANPIX

Eesti suuremad rõivatööstused on suutnud n-ö masuaugust välja ronida ning välisturgudel –kust tuleb sektori põhitulu – müüginumbreid kasvatada.

ASi Baltika kõrval, mis suutis eelmisel aastal kahjumist välja tulla ning on nüüd kvartalite lõikes kasumit samm-sammult suurendanud, tegid korralikud tulemused ka teised suurtootjad – laste pealisrõivaste tootja OÜ Lenne ning pealisrõivaste tootja OÜ PVMP-Ex (Nurme Vabrik).

Lenne käive kasvas mullu pea veerandi ning kasum kolmandiku võrra, käive oli ligi 20 miljonit eurot ning kasum üle viie miljoni euro. Dividende võeti välja 280 000 eurot.

Edu Ukraina turul

Seejuures ujus ettevõte mitmel pool vastuvoolu. Kui üldiselt Eesti rõivatootjate müügimaht Soome turul kahanes, siis Lenne suutis põhiturul oma müüginumbreid kasvatada. Samuti ollakse järjest edukamad Ukrainas, kus mitmed Eesti ettevõtjad on tegutsemast loobunud.

Ukraina on Soome ja Eesti järel Lenne kolmas turg. Veidi müüakse ka teistesse Baltimaadesse.

Ettevõtte üks omanikest Urmas Leeman jättis kommenteerimata käekäigu välisturgudel ning vastas majandustulemuste kohta napilt: “Eelmise aasta kollektsioon oli väga ilus ja edukas, sellest on tingitud ka head tulemused. Vabandan, kuid rohkem ei ole aega selle teemaga tegeleda.”

PVMP-Ex lõpetas aasta enam kui paarikümne miljoni eurose käibe juures ligi miljoni euroses kasumis, seejuures kasvas kasum 28% ning käive 10%. Ettevõte müüb oma toodangut mitmele ettevõttele Rootsi ja Soome. Majandustulemuste kohta ei õnnestunud Äripäeval kommentaari saada, kuna juhtkond oli puhkusel.

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles