Lääne-Tallinna haigla koondab Andres Korgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kork
Andres Kork Foto: Toomas Huik

Lääne-Tallinna keskhaigla koondab struktuurimuudatustele viidates kirurgiakliiniku juhataja ja arstide usaldusisiku Andres Korgi.

Andres Kork ütles, et sai ootamatu koondamisteate 16. juunil ja tema viimane tööpäev on 6. juulil.

Koondamise formaalne põhjus on struktuurimuudatus, millega liidetakse kirurgiakliinikule operatsiooniblokk, mis eemaldati kliinikust 1. jaanuaril. «Eemaldati hoolimata sellest, et kliinik oli selle vastu ega pidanud seda otstarbekaks, nüüd tuleb see siis tagasi,» sõnas Andres Kork. Uue kliiniku juhataja koordineerida jääb ka anestesioloogia - intensiivravikeskus, mis jääb täienisti alles.

Mis võiks olla koondamise tegelik põhipõhjus, ei olnud Kork kindel, kuid arvas, et talle võis saatuslikuks saada tema ühiskondlik tegevus. «Kliiniku töönäitajad on head, siin põhjust ei ole,» arvas kliinikujuht. Ta viitas, et kliiniku statistilised näitajad on korras ning haigekassa limiidid on alati ilusti täidetud ja ületatudki, ravinäitajad on olnud üle Eesti keskmise.

Mis temast edasi saab, ei osanud Kork täna veel öelda. «Peab ringi vaatama,» märkis pika töökogemusega kirurg. Kohta ambulatoorseks tööks, mida talle Lääne-Tallinna keskhaiglas koos koondamisteate andmisega pakuti, ei olnud tol pakkumise hetkel üldse olemas, see loodi alles 22. juuni juhatuse otsusega alates 1. juulist.

«Mul on ikkagi teadusdoktori kraad ja olen töötanud opereeriva kirurgina praktilise töö peal, ma ei arva, et polikliinik oleks õige koht, kuhu minna,» põhjendas ta oma keeldumist. «Tahaksin teha kirurgitööd edasi, opereeriva kirurgi tööd,» ütles ta.

Otsitakse uut kliinikujuhti

Lääne-Tallinna keskhaigla on välja kuulutanud konkursi kirurgia- ja intensiivravikeskuse juhataja kohale, millele Kork samuti kandideerida ei kavatse. «Ilmselt mitte, sest see ei ole pakkumine. Kui juhatus oleks tahtnud minu jätkamist sellel kohal, oleks kõige otstarbekam olnud teha ettepanek sellele tööle üle minna ilma konkursita. Sisulised tööülesanded kattuvad,» selgitas ta.

Kork on Lääne-Tallinna keskhaiglas töötanud 1979. aastast alates, kirurgiakliiniku juhina oli ta ametis üle kahe ja poole aasta.

Tööinspektori luba veel pole

Andres Kork on ka arstide usaldusisik. Seadus näeb ette usaldusisiku koondamiseks tööinspektori luba. Tööinspektsiooni Põhja inspektsiooni juhataja Virge Messer ütles, et taotlus Korgi koondamiseks on esitatud ja neil registreeritud 22. juunil. «Taotlust menetletakse, tööinspektor ei ole veel otsust teinud,» lausus Messer.

Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimeest Boris Kirti ei õnnestunud Postimees.ee'l päeva jooksul kätte saada ja e-posti teel saadetud küsimustele ta ei vastanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles