Jacksonist jäi järele hiigelvõlg

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jacksoni kontsert Tallinna Lauluväljakul 22. augustil 1997.
Michael Jacksoni kontsert Tallinna Lauluväljakul 22. augustil 1997. Foto: Peeter Langovits

Eile õhtul surnud popptäht Michael Jackson jättis lisaks hindamatule muusikapärandile endast maha poole miljardi dollarini küündiva võla.

Sel sügisel plaanis Jackson oma majandusliku olukorra parandamiseks anda Londonis 50 kontserti, kuid pärast ootamatut sündmust on turneel oht jääda 40 miljoni dollariga miinusesse. Olukorra päästaksid vaid kindlustusrahad, vahendas Norra E24.

Siiski pole ärajäänud kontserdid Jacksoni võla põhjuseks. Wall Street Journali ja Reutersi andmetel on õigused tema muusikale ja osale The Beatlesi loomingust väärt miljard dollarit. Jackson ostis õigused The Beatlesi 251 loole ja tekstile 47,5 miljoni dollari eest 1985. aastal. Just see omandus võimaldas tal võtta laenu pea 200 miljoni dollari ulatuses.

Nii sai staar vahendid, mille eest hunnikute viisi mänguasju ja antiikesemeid kokku osta. Lisaks põhjustasid Jacksonile probleeme mitmed kohtuasjad.

Kõik see langes kokku plaadimüügi vähenemisega, mis omakorda tähendas väiksemat sissetulekut. Jacksonil õnnestus end vee peal hoida laenude refinantseerimisega erinevates pankades.

2005. aastal süüdistas audiitor staari liigses kulutamises. Jackson oli audiitori sõnul oma aastase teenistusega võrreldes kulutanud 20-30 miljonit dollarit rohkem.

California kinnisvarafirma Colony Real Estate üritab praegu maha müüa Jacksonile jäänud osa muinasjutumaast Neverland. Lõplikku selgust, mis saab staari varast ja võlgadest, ei tule Wall Street Journali hinnangul aga niipea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles