Töötukassa kinnitas 2,3 miljoni eurose lisaeelarve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus otsustas jätta töötuskindlustuse makse määrad samale tasemele ehk siis kokku kolmele protsendile.
Valitsus otsustas jätta töötuskindlustuse makse määrad samale tasemele ehk siis kokku kolmele protsendile. Foto: Toomas Huik/Postimees

Täna toimunud Eesti Töötukassa nõukogu koosolekul kinnitati 2013. Aasta lisaeelarve, millega eraldatakse tööturuteenuste ja -toetuste sihtkapitalist aktiivsete tööturumeetmete osutamiseks täiendavalt 2,3 miljonit eurot.

Lisaks valiti nõukogu uueks esimeheks sotsiaalminister Taavi Rõivas, eelnevalt oli töötukassa nõukogu esimehe kohal tööandjate esindaja.

Rõivase sõnul tekkis vajadus täiendavate vahendite järele, kuna vajadus töötukassa teenuste järele on olnud prognoositust suurem. Esimesel poolaastal osales erinevatel tööturuteenustel 32,5 protsenti töötukassa klientidest. Eriti on oodatust rohkem inimesi vajanud töölesaamiseks koolitust, tööharjutust ja pereliikme hoolduskulude hüvitamist.

Rõivase kinnitusel on lähiaastatel töötukassa olulisimaks väljakutseks töövõimekaotuse ja puuetega inimeste tööle aitamine. Töövõimetuspensionide reformi ettevalmistamise käigus on juba järgmisel aastal plaanis osutada rohkem ja paindlikumatel tingimustel tööturuteenuseid, mis toetavad erivajadustega inimeste töötamist.

Nõukogu tutvus veel töötuskindlustusmakse määra prognoosiga. Maksemäära arutelu jätkub järgmisel töötukassa nõukogu koosolekul. Töötukassa nõukogu peab tegema valitsusele ettepaneku maksemäära kehtestamiseks hiljemalt 1. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles