Gazprom Neft ostis Eesti punkerettevõtte Baltic Marine Bunker

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazprom Nefti naftatööstus.
Gazprom Nefti naftatööstus. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa naftaettevõte Gazprom Neft ostis AS NT Marine käest tema tütarettevõtte AS Baltic Marine Bunker, kirjutab PRIME.

Gazprom ei nõustunud avaldama tehingu väärtust, kuid 2012. aasta juunis asutatud ettevõttel oli eelmise aasta lõpu seisuga bilansis põhivarana arvel punkerlaev väärtusega kaks miljonit eurot ja täieliku kandevõimega 2786 tonni kerget või rasket kütteõli.

Tegemist on Gazprom Neft Marine Bunkeri teise välisomandusega peale aasta alguses omandatud Rumeenia ettevõtet. Gazpromi Neft Marine Bunkeri hinnangul võiks nende käibed Tallinna sadamas olla vähemalt 270 000 tonni laevakütust aastas. Käesoleval ajal müüb ettevõte Gazprom Nefti rafineerimistehase madala väävlisisaldusega laevakütust Läänemere punkerturul.

BNS kirjutas esmaspäeval, et NT Marine'i emafirma Baltic Sea Bunkering konsolideeritud käive kasvas eelmisel aastal aastaga 117,1 miljonilt 287,5 miljonile eurole, kuid puhaskahjumiks kujunes 268 000 eurot. Audiitorid ei saanud auditi käigust piisavalt tõendusmaterjali, et hinnata, mis summas peaks Aleksei Tšuletsile kuuluva ettevõtte kahjum väiksem olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles