Eiki Nestor: eelarve puudujääk on üle kolme protsendi

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatide liider Eiki Nestor kirjutab Postimehes avaldatud arvamusloos, et hoolimata teisest negatiivsest eelarvest on valitsussektori eelarvepuudujääk suurem kui kolm protsenti SKT-st.


«Valitsussektori tasakaalu asjus saabub suvi selges teadmises, et meie kulud ületavad tulusid rohkem kui kolm protsenti sisemajanduse kogutoodangust,» kirjutas Nestor.

Nestor märkis, et kokku suudetigi riigikogus 2009. aasta eelarvepositsiooni parandada käibemaksu (800 miljonit), aktsiiside täiendava tõusu (140 miljonit) ja haigusraha kärpimisega (108 miljonit).

«Kui käibemaksu tõus on vale otsus raskel ajal, siis haigusraha kärpimist võiks isegi ajuvabaks nimetada,» kommenteeris Nestor. «Eriti veel olukorras, kus kogu kärpeülesanne jäi täitmata ja haigekassas on varasemate mõistlike otsuste toel tagavarad olemas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles