Yle: soomlaste viinaralli aitab rahastada Eesti kirjandust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome otsustas tõsta aktsiisi plaanitust vähem.
Soome otsustas tõsta aktsiisi plaanitust vähem. Foto: Peeter Langovits

Yle kirjutab, et soomlased, kes käivad üle lahe alkoholi ostmas, aitavad rahastada Eesti kirjandust ja kultuuri, kuna osa alkoholiaktsiisist läheb kultuurile.

Kuigi eesti keelt räägib vaid veidi üle miljoni inimesi, suudab Yle hinnangul Eesti üllatavalt elavat kirjandusmaastikku üleval pidada. Üks põhjustest on nende arvates edukas alkoholimüük, mis põhineb paljuski Soome turistidel, kes ostavad Eestist odavat alkoholi, mida nad kodumaalt ei saa.

Soome kaubanduskoda on arvestanud, et 84 protsenti Eestit külastavatest soomlastest ostis alkoholi, panustades nii kaudselt Eesti kultuurielu arengusse.

Soomlased importisid Eestist 28,4 miljonit liitrit alkoholi. Kui sama palju alkoholi ostetaks Soomest, saaks riik 300 miljonit eurot maksutulu, kuid see ei läheks Soome spordile või kultuurile, kuna alkoholiaktsiis ei ole seal kultuuri toetamiseks suunatud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles