Nipid, kuidas «ussitajad» võimalikult ruttu ära tunda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötajad.
Töötajad. Foto: SCANPIX

Ettevõtja Chip Paucek kirjutab Inc.com`is oma kogemustest, kuidas vältida ettevõttes olukorda, et meeskonda satuks mõni inimene, kes õhkkonna mürgitab.

Küsi töövestlusel ebatüüpilisi küsimusi. Paucek soovitab taoliste inimeste suhtes juba töövestlusel silmad lahti hoida. Seda saab teha, kui küsida nn lahtisi küsimusi ja lasta inimesel rääkida. «Üks mu lemmikküsimusi on, et mis paneb sind hommikul tegutsema – ja palun ära anna mulle tüüpilist tööintervjuuküsimuse vastust. Hea küsimus on ka «mida sa armastad?»,» räägib Paucek. «Küsin küsimuse ja seejärel jään ise vait ning lasen neil rääkida.»

Küsi soovitajate arvamusi. «Olen palju kordi eksinud selle vastu, et pole rääkinud inimese soovitajatega,» räägib Paucek. Ta soovitab aga seda kindlasti teha, sest kui inimestelt küsida, siis nad ka räägivad.

Ära lase end pimestada. Kui sulle tundub, et inimene on «uss», siis näita talle kohe ust, mitte ära lase tema ideaalsel CV-l end pimestada. Kindlasti ära eelista oskusi isikuomadustele, vaid nõua, et mõlemad oleksid tasemel.

Hoia töökoht negativistlikest inimestest puhas. Järjepidevalt loo ettevõttes kultuuri, et su töötajad julgeksid vabalt rääkida ning kui ettevõttesse ongi sattunud keegi, kes mürgitab õhkkonda, siis on soovitav temast kiiresti vabaneda. Nimelt on negativism kui nakkushaigus, mis levides mürgitab kiiresti õhkkonna.

Eduta neid, kes on ise nagu päikesed. Mõni inimene on juba olemuselt selline, et kui ta tuppa astub, paneb ta selle särama. Enamasti teevad need inimesed ka teistest rohkem ja suudavad teisi endaga kaasa tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles