Anne Merest sai HKScani kontserni turundusjuht

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Mere.
Anne Mere. Foto: SCANPIX

HKScani turundusjuhiks saanud Anne Mere peab suurkontsernis töötamise juures üheks olulisemaks väljakutseks iseenda ressursi jagamist. Eelmisel nädalal teatas HKScan, et nende senisest Soome turu juhist Anne Merest saab  kontserni turundusjuht. See on osa ettevõtte uuest strateegiast, mille eesmärk on muutuda tarbija- ja kliendikesksemaks. Mere sõnul otsustati parema fookuse ja sünergia rakendamiseks luua vastav ametikoht, kirjutab Äripäev.

Kuidas sündis otsus uus ametikoht vastu võtta?

Antud positsiooni juures on väga oluline tunda äri ennast, minule endale on see võimalus arendada strateegiliselt tervikut. Nii et kui selline võimalus tuli, siis pikalt kaaluda vaja ei olnud.

Kas jätkate ka juhatuse liikmena?

Jätkan kontserni juhtkonna liikmena.

Kuidas erineb uus töö eelnevast ametikohast?

Senine töö oli iseloomult suhteliselt operatiivne ja puudutas eelkõige Soome turgu. Uus ametipost eeldab enam strateegilist planeerimist ja elluviimist kogu kontsernis tervikuna. Tööpõld on lai, koduturud – Baltimaad, Soome, Rootsi, Taani –, millele lisandub kümneid eksporditurge.

Millised on Teie eesmärgid uuel ametipostil?

Eesmärk on luua ja ellu viia selline turundusstrateegia, mis kindlustaks ettevõtte turuosa, kasumlikkuse ja väärtuse pikaajalise kasvu. Ja teha seda tihedas koostöös eri maade organisatsioonidega.

Kuidas on kontsernis nii kõrgel kohal töötada? Mille poolest erineb see Rakvere Lihakombinaadi juhtimisest?

Eks juhtimine on kokkuvõttes ikka suhteliselt sarnane igal pool – töötad inimestega ja protsessidega paremate tulemuste nimel ja nii, et meeskond oleks rahul. Kontserni juhtkonnas töötades on tulnud juurde mastaapi, erinevaid kultuure, juhtimisviise ja kindlasti ka omajagu nii sise- kui ka välispoliitikat. Seni on minu üks olulisemaid väljakutseid olnud iseenda resurssi jagamine.

Kas palkaksite Soome veel eestlasi juurde?

Kõik sõltub ikka tööjõuvajadusest – milliseid töötajaid ja milliste oskustega vaja läheb. HKScan soodustab igati professionaalsete töötajate rotatsiooni kontserni sees, rahvus ei mängi siinkohal rolli.

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles