Üürikorteri leidmine: kuidas olla teistest kiirem, säästa raha ja mitte petta saada

, Moonfish Media OÜ turundusspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara Tallinna büroo maakler Helena-Laura Lesment soovitas möödunud nädalal Tallinnas Jõe 7 majas üürikorterit vaatama tulnud tudengil Dianal veenduda, et kõik toimib nii, nagu peab. Kui kraanist vesi tuleb, peab veenduma selleski, et see kanalisatsiooni takistusteta edasi voolaks.
Arco Vara Tallinna büroo maakler Helena-Laura Lesment soovitas möödunud nädalal Tallinnas Jõe 7 majas üürikorterit vaatama tulnud tudengil Dianal veenduda, et kõik toimib nii, nagu peab. Kui kraanist vesi tuleb, peab veenduma selleski, et see kanalisatsiooni takistusteta edasi voolaks. Foto: Toomas Huik

Üürikorterite otsimise tipphooajal pole sugugi ebatavaline, et hommikul kuulutusse lisatud üürikorter on lõunaks juba üürniku leidnud.

Suurest nõudlusest tingituna näeb otsinguportaalides võrdlemisi kõrgeid üürihindu. Et saada endale parima hinnaga üürikorter, tuleb teada lihtsaid, aga üüriturul elutähtsaid nippe.

Kuidas olla teistest kiirem?

Kinnisvaraportaalist otsides alusta alati värskeimatest kuulutustest – parema hinnaga, aga vanemad kuulutused võivad olla suure tõenäosusega juba välja üüritud või broneeritud.

Selle asemel et kinnisvaraportaalis korterite pakkumisi hinna järgi sorteerida, tasub kuulutused järjestada lisamise järjekorras alates värskeimast. Nii alustad vaatamist just hiljutisematest kuulutustest.

Veelgi suurema eelise teiste üürihuviliste ees saab see, kes näeb uusi pakkumisi esimesena. Mobiilirakendus «KV Üürikad» toimetab uued pakkumised korteriotsija nutitelefoni kohe, kui need ilmuvad. Rakendus on saadaval nii iOSile kui ka Androidile. Kui nutitelefoni pole, teeb sama töö ära E-agent, mis korterijahtija otsingutingimustele vastavad uued kuulutused kohe tema e-postile saadab.

Kuidas säästa raha?

Arusaadavalt tundub otse omanikult korteri üürimine kasulikum – maakleriteenusest loobudes säästab enamasti terve kuu üürihinna. Samas ei tasu maaklerite pakutavaid kortereid kohe kõrvale jätta.

Arvestades, et otse omanikult välja üüritavate korterite järele on eriti suur nõudlus, on nende üürihinnad kohati ka kõrgemad. Kui sul pole plaanis igal aastal korterit vahetada, tasub maakleritasu jaotada eeldatava üüriperioodi peale. Nii võib juhtuda, et pikema aja jooksul tuleb maakleri vahendusel üüritav korter kokkuvõttes sama hinnaga või soodsamgi.

Kui on aga kindel plaan üürida korter otse omanikult, on peale kinnisvaraportaali hea allikas ka Facebook, kus on otstarbekas otsingusse kaasata nii sõbrad kui ka spetsiaalselt üürikorteri leidmise eesmärgiga loodud lehed, kust leiab pakkumisi just omanikelt.

Teine võimalus pikemalt raha säästa on üüripinda jagada. Siinkohal tuleb taas appi Facebook – oma korterikaaslase otsingutest saab märku anda Facebooki Flatmate-lehel, kust leiab ka mitme peale üürimiseks sobivaid kortereid.

Muu hulgas tõstab korteri üürihinda mööbli olemasolu. Seega on veel üks säästmisvõimalus üürida sisustamata korter. Eluks vajaliku sisustuse saab soodsalt soetada osta.ee-st, kust leiab suure valiku pakkumisi nii erakasutajatelt kui ka arvukatelt e-poodidelt.

Kuidas mitte petta saada?

Suur osa üürikorteriga seotud kuludest on igakuised kommunaalarved. Veendumaks, et summad on just sellised, nagu kuulutuses kirjas, tasub enne kindla kokkuleppe sõlmimist küsida näha vanu kommunaalarveid.

Samuti on mõistlik fikseerida üürilepingus korteri esialgne seisukord, et hoiduda hilisematest vaidlustest. Tähtajalise üürilepingu sõlmimiseks võib alla laadida advokaadibüroo Pohla & Hallmägi koostatud näidislepingu aadressilt www.kv.ee/lepingud.

Kindlasti ei tasu unustada, et leping tuleb enne selle allkirjastamist läbi lugeda. Kui see on sinu esimene üürileping, palu lepingut vaadata ka oma tuttavatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles