Riia kohvikuhindades pole kriisist jälgegi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Riia linnale.
Vaade Riia linnale. Foto: Liis Treimann

Lätis peaks valitsema sügav majanduskriis, kuid pealinna kohvikuhindade põhjal ei ole majanduslangust kusagil, vahendab rus.db.lv Läti päevalehte Diena.


«Kohvikuskäik maksab siin rohkem kui Stockholmis. Söökide ja jookide hinnad on ebaadekvaatselt kõrged. Ma ei saa üldse aru, kuidas kohalikud inimesed selle eest maksta suudavad,» tõdes Dienale Rootsi turist Irgen.

Samal ajal tunnistavad baaride ja kohvikute omanikud, et kliente on oluliselt vähemaks jäänud ning nende ligimeelitamiseks tuleb uusi nippe välja mõelda. Üks moodustest oleks hindade langetamine, kuid mitte kõik omanikud ei rutta seda võimalust kasutama.

Ainus käegakatsutav muutus selles vallas on õlle hinna langus. Paljud turistid toovad välja, et õlu on Lätis odavam kui mujal Euroopas. Enamuses Riia vanalinna suvekohvikutes saab õllekannu 0,8- 1 lati eest. Ehk siis vähem kui 23 krooni eest.

Külastajate olulist vähenemist tunnistasid ajalehele kõik küsitletud kohvikuomanikud. «Külastajaid on vähemalt 30 protsenti vähem. Lisaks kulutavad inimesed varasemast vähem ning kohvikus veedetav aeg lüheneb,» lausus restorani Filings juhataja Liene Alekse.

Omanike sõnutsi kulutavad söögikohtades oluliselt vähem ka turistid. Vaid soomlaste tarbimiharjumused ei ole muutnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles