Koppel: Rootsi ja Soome majanduse kehv seis ohustab ka Eestit

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Koppel
Peeter Koppel Foto: Mihkel Maripuu

Eesti ekspordi suurimate sihtriikide Rootsi ja Soomel kehv majandusseis võib SEB privaatpanganduse strateegi Peeter Koppeli hinnangul aasta lõpuks mõjutada ka Eesti riigieelarve täituvust.

Koppeli sõnul osutavad Eurostati eile avaldatud ametlikud andmed, mille järgi Euroopa juhtiv majandusjõud Saksamaa pöördus taas tõusule, pelgalt pinnavirvenduseks ning strukturaalselt ja pikaajaliselt ei ole midagi paremaks läinud, vahendab ERR Uudised.

«Eesti madal kasvunumber on selle peegeldus, et meie ekspordipartneritel ei lähe enam nii hästi,» märkis Koppel.

Kuna kogu Euroopa, sealhulgas Rootsi ja Soome majandust pidurdab omakorda arenevate riikide majanduskasvu aeglustumine, siis on Koppeli sõnul praegu väga keeruline ennustada, millal olukord paremaks läheb.

Aastaga on Eesti eksport Rootsi vähenenud 14 ja Soome 8 protsenti, Eesti majanduskasv on aga Eurostati järgi esimeses kvartalis 1,3 ja teises 1,5 protsenti, mis paneb Koppeli sõnul küsima, kas Eesti suudab aasta lõpuks täita riigieelarve eesmärgid, mis pandi kokku kolmeprotsendilist majanduskasvu arvestades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles