Tallink kasvatas kaubavedusid ning vedas vähem reisijaid

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink Silja ostis ära Viking Line laeva Isabella, millest sai reisilaev Isabelle.
Tallink Silja ostis ära Viking Line laeva Isabella, millest sai reisilaev Isabelle. Foto: Küllike Rooväli

Tallink vedas tänavu teises kvartalis kokku 2,4 miljonit reisijat, mida on 1 protsendi võrra vähem kui sama perioodi jooksul eelmisel aastal, ent kaubaühikute arv oli kvartalis kokku 79,8 tuhat, mis tähendab 10,9 protsendilist kasvu.

Eesti-Soome vahelistel laevaliinidel kasvas reisijate arv 3,1% kuid kahanes 5,3% Soome-Rootsi vahelistel liinidel, kus on muutunud konkurents.

Tallink Grupp ja tema tütarettevõtted näitasid 2013 majandusaasta teises kvartalis jätkuvat käibekasvu. Sealhulgas suurenes keskmine piletitulu reisija kohta ning müük restoranides ja poodides. Auditeerimata müügitulu 2013. aasta teises kvartalis suurenes 4,2 miljoni euro võrra ehk 1,7% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, kokku 249,0 miljoni euroni.

2013 majandusaasta teise kvartali brutokasum oli 57,0 miljonit eurot, mis on 0,3 miljonit vähem kui eelmise aasta samal perioodil.

Teises kvartalis osteti kruiisilaev Isabelle ning alus hakkas edukalt opereerima Riia-Stockholmi liinil, aidates kaasa 5,8% käibetõusule antud liinil. Seoses millega sõlmis Kontsern reisilaeva Isabelle ostu finantseerimiseks laenulepingu AS-iga Swedbank. Laenu suurus on 24 miljonit eurot tähtajaga viis aastat.

Kontsern viis 2013 juunis edukalt läbi suunatud võlakirjaemissiooni mahus 900 miljonit Norra krooni (118 miljonit eurot), tähtajaga 18. oktoober 2018, suurendades sellega Kontserni finantsilist paindlikkust. Võlakirjade müügist saadud vahendite arvelt maksis kontsern ennetähtaegselt tagasi 2006 aastal Superfast laevade ostuks võetud laenu jäägi summas 100 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles