RKAS otsib päästeameti ja häirekeskuse Tallinna ühishoone ehitajat

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
päästeamet
päästeamet Foto: Karli Saul / SCANPIX

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kuulutas välja päästeameti ja häirekeskuse Tallinna ühishoone ehitamise riigihanke, millele oodatakse pakkumusi kuni 12. septembrini.

Ehitustegevusega alustatakse tänavu ning kaasaegne ühishoone antakse kasutajatele üle 2014. aasta sügisel.

Tallinna Lasnamäe linnaossa Osmussaare tee 2 kinnistule ehitatav päästeameti ja häirekeskuse hoonekompleks koosneb kesksest neljakorruselisest hoonest, mis on jagatud funktsionaalselt kolmeks osaks – päästeameti garaažid koos õppeklasside, riietusruumide ja jõusaaliga, häirekeskuse töösaal koos puhke- ja abiruumidega ning administratsiooni osa.

Samuti rajatakse neljakorruseline tuletõrjespordi ja päästetööde harjutustorn vajalike treening- ning turvaelementide ja jooksurajaga.

Eesmärgiks on tähtaegselt ja optimaalsete kuludega ehitada hoonete kompleks, mis oleks päästeameti ja häirekeskuse funktsioonidest tulenevaks tööks igati sobiv, vastaks kehtestatud nõuetele, oleks ülalpidamises võimalikult vastupidav ja kauakestev ja mille ülalpidamiskulud oleks võimalikult madalad. Projekti kvaliteet ja ratsionaalsus kasutuskuludes peab olema tagatud parimal moel. Eesmärgiks on funktsionaalne, nõuetele vastav, energiasäästlik ja vastupidav hoone.

Ühishoone suuruseks on kavandatud 3512 ruutmeetrit ning selles on arvestatud töökohti ligikaudu 300 inimesele. Hoone on projekteerinud AS Amhold.

Uus hoone ja nüüdisaegne ühine töökeskkond on hädavajalik ühele hädaabinumbrile 112 üleminekuks, mis on kavandatud 2014. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles