Google: Gmaili kasutajatel ei ole seaduslikku alust eeldada teenuselt privaatsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google´i logo ettevõtte Prantsusmaa kontoris asuval vaibal
Google´i logo ettevõtte Prantsusmaa kontoris asuval vaibal Foto: SCANPIX

Eelmisel kuul ühe California kohtuasjaga seotud avalduses teatas Google, et Gmaili kasutajatel ei ole seaduslikku alust eeldamiseks, et tegu on privaatse teenusega, kirjutab Business Insider.

Google´i avalduse kohaselt lubavad Gmaili teenuse kasutaja- ja privaatsustingimused meile automaatselt töödelda ning nende tingimustega nõustudes on kasutajad andnud selleks ka nõusoleku.

Ka välised kasutajad - näiteks Yahoo meililt Gmailile kirjade saatjad peavad kindlasti eeldama, et nende meile töödeldakse, ütles Google oma avalduses. Automaatne meilitöötlus on ettevõtte sõnul vajalik Gmaili teenuse toimimiseks.

Google´i nõukogu esimees Eric Schmidt ütles juba 2009. aastal CNBC-le antud intervjuus, et Google ja teised interneti otsingumootorid hoiavad kasutajate tegevuste salvestusi mõnda aega alles ning USA ettevõttena on nad kohustatud Patriot Acti raames neid andmeid vajadusel ka valitsusasutustega jagama.

Google´i privaatsust käsitleva avaldusega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles