Windows Phone tõusis teises kvartalis kolmandaks nutitelefoniplatvormiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon.
Nutitelefon. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Uuringufirma Gartner andmetel kasvas nutitelefonide tarne maailmas teises kvartalis 46,5 protsenti 225 miljoni seadmeni, kolmandale kohale nutitelefonide platvormide seas tõusis Windows Phone.

Kokku tarniti Gartneri andmetel maailmas kolme kuu jooksul 435 miljonit mobiiltelefoni ehk esimest korda tarniti rohkem nutitelefone kui tavalisi mobiiltelefone. Uuringufirma IDC andmetel mööduti sellest tähisest aga juba esimeses kvartalis.

Tootjate seas hoidis Gartneri järgi suurima tarnija positsiooni 71,4 miljoni nutitelefoniga Samsung, teisel kohal oli 31,9 miljoni iPhone´iga Apple, kolmandaks tõusis LG 11,5 miljoni seadmega. Esiviisiku lõpetasid Hiina tootjad Lenovo ja ZTE vastavalt 10,7 miljoni ja 9,7 miljoni tarnitud nutitelefoniga.

Operatsioonisüsteemide turul oli ülivõimsaks liidriks Android 178 miljoni nutitelefoniga, teisel kohal oli Apple´i IOS 31,9 miljoni telefoniga, kolmandale kohale oli esimest korda tõusud Microsofti Windows Phone 7,4 miljoni seadmega. Neljandale kohale tõrjuti Blackberry 6,2 miljoni seadmega, seejärel tuleb juba suurem vahe - viiendal kohal on Samsungi enda operatsioonisüseem Bada 840 000 telefoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles