AvtoVAZi must stsenaarium: palgad tuleb poolitada

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Vladimir Putin tutvustab meediale Sotšis oma uhiuut autot Niva SUV, mille ta ostis mais spetsiaalselt AvtoVAZi toetamiseks.
Peaminister Vladimir Putin tutvustab meediale Sotšis oma uhiuut autot Niva SUV, mille ta ostis mais spetsiaalselt AvtoVAZi toetamiseks. Foto: AP / Scanpix

Venemaa autotööstus AvtoVAZ plaanib töönädala lühendamist 20-le töötunnile ja palga kahekordset kärpimist.


AvtoVAZi plaanid hõlmavad ajavahemikku septembrist veebruarini, kirjutas tänane Vedomosti. Neid tutvustas ametiühingutele firma president Boriss Aljošin.



Tootmiskonveier peaks kavade järgi töötama kahes vahetuses.

Plaan saab tõeks musta stsenaariumi käivitudes - autode läbimüük Venemaal langeb 1,2 miljoni sõidukini aastas ja AvtoVAZi turuosa moodustab 30 protsenti.

Firma ei kärbi siis mitte ainult tööliste, vaid ka kõigi mänedžeride palku. Kaasa arvatud president Aljošini sissetulekut.

Viie esimese kuuga kukkus AvtoVAZi läbimüük 45 protsenti 151 019 masinani, kogu automüük tõmbu koomale 47 protsenti 645 162 sõidukini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles