Elektrilevi rikete arv vähenes esimeses poolaastas veerandi võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi.
Elektrilevi. Foto: Peeter Langovits

Esimesel poolaastal toimus Elektrilevi võrgus 8435 riket, mida on ligi veerandi võrra vähem kui möödunud aastal, teatas ettevõte. Rikke tõttu vooluta olemise aega iga majapidamise kohta keskmiselt oli kuue kuuga 55 minutit ja elektrikatkestus kõrvaldati keskmiselt 71 minutiga, mullu samal ajal oli vastavateks näitajateks 73 minutit ja 104 minutit.

Elektrilevi on tänavu poole aastaga elektrivõrgu arendamisse investeerinud 40,63 miljonit eurot, mis on ligi 6 protsendi võrra enam kui mullu samal perioodil.

Investeeringud jagunesid võrgu töökindluse parandamise, ohutuse tagamise, liitumiste väljaehitamise ja kaugloetavate arvestite paigaldamise vahel.

Kuue kuuga ehitas ja uuendas Elektrilevi 217 alajaama ning 580 kilomeetri ulatuses elektriliine. Uutest liinidest pisut enam kui poole moodustab maakaabel ning ülejäänu kaasaegne õhukaabel, mis võimaldab kuluefektiivselt võrku ilmastikukindlamaks muuta.

«56 protsenti meie võrgus toimunud riketest on põhjustatud ilmastikust ja looduskeskkonnast. Seetõttu paigaldame võrgu uuendamisel kaasaegseid ja ilmastikust vähesõltuvaid alajaamu ja elektrikaableid ning toome liine metsadest välja,» ütles Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere.

Ta lisas, et täna on täielikult ilmastikukindla võrgu «levialas» 57 protsenti Elektrilevi klientidest, kuid võrgu mahust veel vähem kui pool. «Aasta-aastalt suureneb ilmastikukindla võrgu osakaal, mis aitab meil vähendada rikkeid,» ütles Mere.

Elektrilevi haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja enam kui 22 000 alajaama. 2012. aastal investeeris Elektrilevi võrku 100 miljonit eurot, sel aastal on kavandatud investeeringumahuks 112 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles