Sandor Liive: maismaa tuuleparkide lagi on peaaegu käes

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia ja Nelja Energia uue tuulepargi avamine
Eesti Energia ja Nelja Energia uue tuulepargi avamine Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive on seda meelt, et maismaa tuuleparkide lagi Eestis on peaaegu käes ja taastuvenergiat arendades tuleks tähelepanu pöörata rohkem biomassile.

Koos täna avatud Paldiski tuulepargiga on Eestis kokku 126 elektrituulikut, energiaspetsialistid prognoosivad aga, et tuuleparkide rajamise kuldajad Eestis on möödas, vahendas ERR uudised«Aktuaalset kaamerat».

«Kui vaatame, mis Eesti majandusele võiks anda suuremat hoogu juurde, siis kindlasti Eestis oleva biomassi suurem ära kasutamine taastuvenergia tootmiseks,» sõnas Sandor Liive.

«Kui te täna küsite, kas me tahaks järgmise hüppe teha uute tuulikutega või pigem kasutaks ära selle biomassi, siis mina usun, et Eestil oleks kasulikum ära kasutada kodumaist biomassi,» lisas ta.

Selle aasta lõpuks peaks Eesti kõikide tuuleparkide installeeritud võimsus olema 300 megavatti ja prognooside kohaselt katab tuuleenergia kogu Eesti elektrivajadusest umbes kaheksa protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles