Kindlustusseltsid ei plaani eraravikindlustust pakkuma hakata

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasvaimu operatsioon erahaiglas.
Rasvaimu operatsioon erahaiglas. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kui ERGO alustas juuli keskel esimese kindlustusseltsina Eestis ravikulude lisakindlustuse pakkumist, siis teised kindlustusseltsid ei plaani sellise tootega välja tulla.

Kuigi ERGO pakub vabatahtlikku ravikindlustust, mille põhiklientuuriks on olnud haigekassas kindlustamata inimesed, juba ligi 10 aastat, siis nüüd hakati pakkuma toodet, mis on mõeldud nendele, kellel haigekassa kindlustus on olemas, kuid kes soovib veelgi laiemat kaitset, kirjutab Med24.ee.

Med24 uuris suurematelt kindlustusseltsidelt, kas ka neil on plaanis sarnase tootega välja tulla.

Salva Kindlustuse kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt rääkis, et Salva hinnangul toimib praegu riiklik ravikindlustussüsteem suhteliselt hästi, mistõttu ei ole plaanis sarnast toodet välja töötada.

«Minu isikliku hinnangu järgi ei ole antud turg sellisele kindlustusele eriti suur, kuna tegelikkuses antakse selle tootega üsnagi piiratud kindlustuskaitse,» ütles Kivirüüt.

Nii RSA Kindlustus, Seesam Insurance AS kui ka If Kindlustus nentisid, et ei plaani tervisekindlustust lähiajal tootevalikusse lisada. Samuti ei tee konkreetseid tootearendusplaane SEB ega Swedbank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles