Töötus vähenes juulis 5,3 protsendile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus otsustas jätta töötuskindlustuse makse määrad samale tasemele ehk siis kokku kolmele protsendile.
Valitsus otsustas jätta töötuskindlustuse makse määrad samale tasemele ehk siis kokku kolmele protsendile. Foto: Toomas Huik/Postimees

Juulikuus jätkus registreeritud töötute arvu vähenemine. Kuu lõpus oli töötuna arvel 34 767 inimest ehk 5,3 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust, teatas töötukassa.

Juulis registreeris end töötukassas 5 480 uut töötut. Juulikuus sai töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 3 003 inimest. Toetudes eelnevatel kuudel tehtud võrdlustele töötukassa andmetega töötuskindlustusmakse laekumise kohta võib väita, et tegelik hõivesse liikujate arv on veelgi kõrgem, sest kõik inimesed ei teata töötukassale, et nad on leidnud uue töökoha.

Kõrgeim oli registreeritud töötuse määr Valgamaal (9,8 protsenti) ja Ida-Virumaal (9,3 protsenti) ning madalaim Viljandimaal (3,5 protsenti) ja Jõgevamaal (3,7 protsenti).

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul on käesoleval aastal kõige kiiremini registreeritud töötus langenud kõige kõrgema töötuse määraga maakondades, ehk siis Valgamaal ja Ida-Virumaal, samuti on registreeritud töötute arv kiiresti vähenenud ka Pärnumaal.

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid oskus- ja käsitöölised (18 protsenti) ja lihttöölised (18 protsenti) ning teenindus- ja müügitöötajad (17 protsenti).

Juulikuu jooksul lisandus võrreldes juunikuuga rohkem uusi tööpakkumisi. Kuu jooksul lisandus 4580 uut tööpakkumist, millest 62,34 protsenti sisestati töötukassa iseteenindusportaali kaudu. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 8250. Kõige suurem osakaal vahendatavatest töökohtadest oli teenindus- ja müügitöötajatele (25 protsenti). Järgnesid oskus- ja käsitöölistele (22 protsenti) ning lihttöölistele (17 protsenti) pakutavad töökohad.

Tööalasel koolitusel osales juulis 2 836 ja tööotsingu koolitusel (tööotsingu töötoas) 893 inimest. Tööpraktikal osales 793, tööharjutusel 572 ning tööklubis 183 inimest. Karjäärinõustamise teenust osutati 1 219 korral. Ettevõtluse alustamise toetuse abil sai ettevõtte luua 72 inimest, kelle äriplaanide kohaselt luuakse 101 uut töökohta. Palgatoetusega oli juulis töötamas 1 677 inimest. Lisaks osales veel 1 640 inimest erinevates teistes aktiivsetes meetmetes.

Töötukassa maksis juulis töötuskindlustushüvitist 10 350 inimesele ehk 26 protsendile kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 363 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 3,2 miljoni euro. Ligikaudu 102 euro suurust töötutoetust sai juulis 8 166 inimest ehk 21 protsenti kuu jooksul arvel olnud töötutest.

Kindlustushüvitist koondamise korral määras töötukassa juulis 671 inimesele. Keskmine juulis määratud hüvitis oli 1 618 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 1,1 miljoni euro.

Tööandja maksejõuetuse hüvitise määras töötukassa juulis 50 inimesele. Keskmine määratud hüvitis oli 2 532 eurot ning hüvitisteks maksti juulis üle 106 tuhande euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles