Vitsur: usku majandusväljavaadete paranemisesse kolmandas kvartalis ei ole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur.
Heido Vitsur. Foto: Peeter Langovits

Kuigi majanduskasvu aeglustumine teises kvartalis ei olnud LHV majandusanalüütikule Heido Vitsurile üllatuseks, jäi tulemus nii võrdluses möödunud aasta kui ka selle aasta esimese kvartaliga oodatust nõrgemaks.

«Surutis maailmamajanduses, eriti aga eurotsoonis pole kuhugi kadunud, vaid hoopiski süvenenud. Edu on ju saavutatud üksnes vahetute riskide tõrjumisel. Seetõttu on arusaadav, et väga avatud majandusega Eesti ei saanud üldisest negatiivsest foonist maailmamajanduses puutumatuks jääda, kuigi esialgu tundus, et negatiivsed arengud jõuavad meieni natuke pikema viiteajaga,» selgitas Vitsur.

«Kuigi majandusväljavaadete paranemisest kolmandas kvartalis on räägitud üsna palju, minul erilist usku sellesse ei ole, sest olukord Euroopa majanduses on ebamäärane, kusjuures konjunktuur meie tähtsamate kaubanduspartnerite juures paistab jätkuvalt halvenevat,» ei prognoosinud Vitsur olukorra kiiret paranemist.

«Samas ei saa välistada, et nende poolt kavandatavad uued majanduse stimuleerimise meetmed võivad avaldada mingit lühiajalist positiivset mõju ka meie majanduskasvule. Nüüd on üsna selge, et olime aastavahetusel liiga optimistlikud ning et meil tuleb oma aasta majanduskasvu prognoosi ilmselt alandada,» tunnistas Vitsur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles