Kuidas vähem töötada, aga rohkem ära teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnede lihtsate põhimõtete järgimine aitab luua korda oma tegevustes ja säästa aega.
Mõnede lihtsate põhimõtete järgimine aitab luua korda oma tegevustes ja säästa aega. Foto: SCANPIX

Konsultant Tom Searcy kirjutab Inc.com`is tuttava ettevõtja näitel, et paljude poolt soovitud tasakaalus töö ja eraelu (ehk vähem tööle kulutatud aega) on täiesti võimalik, kui jälgida mõningaid lihtsaid põhimõtteid. Veelgi enam – nende abil on võimalik terve nädala töö teha ära 4 päevaga ehk saada üks vaba päev lisaks.

Searcy sõnul on võti harjumuste muutmises. Tema tuttav ettevõtja käitus alljärgnevate punktide järgi ning tulemused olid üllatavad – vaba aega tekkis rohkem ning töö sai tehtud lühema aja jooksul.

Vaata oma postkasti vaid 2-3 korda päevas ja mitte kunagi esimese asjana hommikul. Juhid veedavad tohutult aega teiste inimeste probleemide lahendamisega. Seades endale kindlad reeglid, millal ja mitu korda kirjakasti vaadatakse, võidad sa oluliselt aega muudeks tegevusteks.

Loo suhtlemisreeglid. Tulenevalt eelmisest punktist tasub luua reegel, et e-meilitsi ei aeta pakilisi asju, vaid kui tõesti on mingi kiiret lahendust vajav probleem, siis lahendatakse see telefonitsi. Koosolekutele sea ajapiiriks 30 minutit ning koosolekud olgu ainult otsuste vastuvõtmiseks, mitte lihtsalt suhtlemiseks.

Pea loetelu teemadest, mida sul oleks vaja oma meeskonnaga arutada. Kontoris tekib inimestel pidevalt igasuguseid mõtteid, mida siis kohe teistega arutama asutakse. See aga on väga ebaefektiivne, sest kogu aeg sajab sinu juurde sisse inimesi, kes tahavad midagi arutada. Pigem pane ideed kirja ja leidke aeg nende planeeritud arutamiseks.

Kui järgida neid nõuandeid, peaks paranema produktiivsus ja tekkima lisaaega. Samuti aitavad need reeglid keskenduda olulistele asjadele, selle asemel, et päevade viisi pisiasjadega tegeleda. Searcy sõnul kulus tema tuttaval muudatuste läbi viimiseks umbes kolm kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles