IT-valdkonnas oli mullu pahupidi aasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nortali juht Priit Alamäe.
Nortali juht Priit Alamäe. Foto: Toomas Huik / Postimees

IT-valdkonna mulluste majandusaruannete numbrid on esmapilgul ebaloogilised: käibe kasv tõi kahjumit, käibe langus aga positiivseid tulemusi, kirjutab Äripäev.

«Aasta oli Nortali jaoks väga vastuoluline – ühelt poolt suutsime kõvasti käivet kasvatada, kuid olime sunnitud ka saneerima ning osa investeeringuid maha kirjutama,» ütles Nortali tegevjuht Priit Alamäe.

Alamäe rõhutas, et tarkvaraarendus on pikaajaline äri. «Edu ei saabu üleöö ja teinekord ilmnevad valed äriotsused või suurte projektide juhtimisel tehtud vead hiljem, isegi mitme aasta pärast,» rääkis ta. Nii on ka nende 2012. aasta tulemustega. «Saneerisime äriüksusi ning projekte, mille probleemide allikad jäävad aastatesse 2009–2011.»

Net Groupi tegevdirektor Priit Kongo ütles, et on eelmise aasta tulemustega rahul. Läinud aastal müüs Net Group oma üksuse Infra Põhjamaade suurima IT-teenuste kontserni osale Atea AS.

«Infra müük oli õige otsus. Tänu sellele tehingule lõpetas Net Group aasta väga heade majandustulemustega.» 

«Kasumi kasv oli eelmisel aastal ligi 100 protsenti,» ütles Helmese juhatuse liige Jaan Pillesaar. «Kasvame edasi, võimalik et ka see aasta tuleb kasv ligi 100 protsenti,» lisas ta.

Tänavu on firma esimese poolaasta auditeerimata käive 5,8 miljonit ja kasum veidi üle miljoni. «Ligikaudu on nii, et 2011 kasum oli pool miljonit eurot, 2012 miljon eurot ja 2013 peaks siis tulema 2 miljonit eurot, nagu esimene poolaasta ka kinnitab,» rääkis Pillesaar.

«2012 oli väga hea aasta nii numbrites kui kasisulistes saavutustes. Kasvasime ka uute inimeste arvel 30 protsenti, vaatamata keerulisele olukorrale tööjõuturul,» ütles ta.

Loe täispikka artiklit Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles